نقد و بررسی کنسول PS5 | ویژگی های مثبت و منفی پلی استیشن 5

بررسی نقاط مثبت و منفی کنسول پلی استیشن 5

ما بهترین هارا برای PS5 آرزو میکردیم و حالا چیزی نمانده تا این کنسول عرضه شود. سونی پایه های اصلی تجربه ما را به کلی تغییر داد. از یک نصب ساده و رابط کاربری بهتر تا یک دسته انقلابی و پاداش برای کاربران پلی استیشن پلاس. نتیجه همه اینها هم یک کنسول است که کاری جز تحت تاثیر قرار گرفتنش نمیتوانیم انجام دهیم.

البته مشکلاتی مربوط به اینکه چقدر بازی ها هنگام عرضه کم هستند وجود دارد و خیلی خوب میشد اگر بازی های نسل های قبل تر را هم پشتیبانی میکرد. نه فقط PS4. اما PS5 قطعا ارزشش را دارد، با اطمینان میگوییم که تجربه ما از PS5 به مرور زمان بهتر خواهد شد. شاید وسوسه شوید و به دنبال خرید یک تلوزیون 4K 120hz با HDMI 2.1 بروید تا نهایت لذت را از PS5 ببرید، اما بدون آن هم میتوانید از سرعت بارگذاری بالا و رابط کاربری زیبای کنسول لذت ببرید.

همه میخواهد هر طوری که شده به نسل بعدی بازی ها بروند. این کنسول هم میتواند آن قدر خوب باشد که شما حتی نخواهید دیگر PS4 تان را روشن کنید. ارتقا هایی مثل هارد SSD فوق العاده سریع و کارت گرافیک قدرتمند که فریم ریت بازی را افزایش میدهد و دارای قابلیت ری تریسینگ میباشد تا تغییرات کوچک کارآمدی مثل میکروفنی که در دسته وجود دارد، همه کاری میکنند تا عاشق این کنسول شوید و قدرت خالصش را حس کنید.

نقد و بررسی کنسول PS5 (نقاط ضعف و قوت)

قیمت و تاریخ عرضه پلی استیشن 5

تاریخ عرضه: 12 نوامبر یا 19 نوامبر، بستگی به منطقه جغرافیایی دارد.

قیمت پلی استیشن 5: $499.99

قیمت پلی استیشن 5 دیجیتال ادیشن: $399.99

تاریخ عرضه PS5 در آمریکای شمالی، استرالیا، ژاپن، کره جنوبی و نیوزلند 12 نوامبر 2020 میباشد که دو روز بعد از عرضه کنسول رقیب، ایکس باکس سری ایکس و اس میباشد. اما برای بقسه نقاط جهان، این کنسول یک هفته بعد در تاریخ 19 نوامبر در دسترس قرار میگیرد.

در بحث قیمت هم سونی یک ورژن استاندارد با درایو بلوری 4K با قیمت 499.99$ و یک ورژن دیجیتال که درایو ندارد با قیمت 399.99$ طراحی کرده است.

این قیمت بیشتر از قیمتی است که برای PS4 و PS4 Pro در نظر گرفته شده بود که هردوی آنها 399 دلار بود و به ترتیب 7 و 4 سال پیش عرضه شدند و شما فقد با 100 دلار بیشتر میتوانید به نسل بعدی منتقل شوید. هنوزم گران است، اشتباه برداشت نکنید. اما پولی که خرج آن میکنید قابلیت ها و ارزشش را تضمین میکند.

سونی تنها شرکتی نیست که کنسول با سخت افزار جدید تولید میکند. همچنین شما میتوانید ایکس باکس را هم در نظر بگیرید که تقریبا در همان تاریخ عرضه میشود. با قیمت های 499 دلار برای سری ایکس، 299 دلار هم برای سری اس. هردوی اینها بررسی جداگانه ای دارند.

قیمت و تاریخ عرضه پلی استیشن 5 | نقد و بررسی کنسول PS5
قیمت و تاریخ عرضه پلی استیشن 5 | نقد و بررسی کنسول PS5

طراحی PS5

  • اندازه بزرگ برای یک کنسول گیمینگ مدرن
  • زیبایی خیره کننده
  • اما اندازه بزرگ کنسول باعث تهویه هوا بهتر و فن بزرگتر باشد

اگر کنسول های بازی با وزن گروه بندی میشدند، PS5 در گروه سنگین وزن ها قرار میگرفت. طبق اندازه گیری ما، این کنسول 38.8 سانتی متر طول، 8 سانتی متر عرض، 26 سانتی متر عمق دارد. اگرچه طراحی منحنی کنسول باعث شده است که اندازه گیری آن مشکل شود. وزن 4.5 کیلویی آن هم باعث میشود که سنگینی قابل توجهی را موقع بلند کردنش احساس کنید.

با اندازه گیری هایی که انجام دادیم میشود فهمید که PS5 بزرگترین کنسول تاریخ است که سونی ساخته است. نسبت به دستگاهی که قرار است زیر تلوزیون شما باشد خیلی بزرگ و سنگین است.

خیلی ها مجبور اند که دکورشان به کل را عوض کنند تا کنسول جدید سونی را در جای مناسبی قرار دهند. این مشکلی است که هیچکس نباید هنگام خرید کنسول نگران آن باشد.

در خصوص رنگ و شکل کنسول هم بعضی از ما عاشق طراحی آن شدیم. اما برخی از ما هم از آن متنفریم. هیچ انکاری وجود ندارد، گرچه اندازه خیلی بزرگش دو رنگ بودنش، توجه اعضای هر خانه ای را به خود جلب میکند.

یکی از ویژگی های جذاب آن نور پردازی آن است، که باعث میشود ظاهری زیبا و رضایت بخش در حالت های مختلف کنسول ایجاد شود.

و در خصوص پورت های آن، PS5 در قسمت جلو، یک پورت USB-A و USB-C دارد، در پشت آن هم دو تا USB-A، یک HDMI 2.1، پورت اترنت و یک پورت برای کابل برق وجود دارد. در کنسول هیچ پورت اختصاصی ای وجود ندارد، که همیشه یک امتیاز محسوب میشود چون شاید شما بخواهید یک کابل معیوب را عوض کنید.

بررسی کنسول PS5 از لحاظ طراحی و دیزاین | نقد و بررسی کنسول پلی استیشن 5
بررسی کنسول PS5 از لحاظ طراحی و دیزاین | نقد و بررسی کنسول پلی استیشن 5

عملکرد پلی استیشن 5

  • توانایی ارائه تصویر 4K با 120 فریم، همینطور تصویر 8K با 60 فریم
  • سرعت بارگذاری سریع تر به لطف هارد SSD
  • تکنولوژی صدای سه بعدی
  • کنسول داغ نمیکند و تقریبا همیشه خنک و آرام است

مشخصات سخت افزاری PS5 هم خیلی تاثیر گذار است. کنسول مجهز به یک کارت گرافیک RDNA 2 است که میتواند تصویر 4K با 120 فریم ارائه دهد و یک سی پی یو octa-core AMD Zen با سرعت 3.5GHz. رم 16 گیگ از نوع GDDR6 و هارد اس اس دی NVMe. همه اینها باعث شده که PS5 دارای سخت افزار قدرتمندی باشد.

نگاهی به عملکرد کنسول PS5 | نقد و بررسی کنسول پلی استیشن 5
نگاهی به عملکرد کنسول PS5 | نقد و بررسی کنسول پلی استیشن 5

مشخصات سخت افزار PS5

پردازنده (CPU): AMD Zen 2-based CPU with 8 cores at 3.5GHz

کارت گرافیک: 10.28 TFLOPs, 36 CUs at 2.23GHz

معماری کارت گرافیک: Custom RDNA 2

رم: 16GB GDDR6 / 256-bit

پهنای باند رم: 448GB/s

حافظه داخلی: 825GB SSD

حافظه داخلی قابل استفاده: 667.2GB

سرعت انتقال داده: 5.5 گیگ/ثانیه (خام)، 8 تا 9 گیگ/ثانیه (فشرده شده)

حافظه افزودنی: NVMe SSD

حافظه خارجی: پشتیبانی از هارد USB (فقط بازی های PS4)

درایو نوری: 4K UHD Blu-ray drive

در حقیقت، تنها مشکلی که در سخت افزار PS5 وجود دارد این است هارد SSD آن است. حافظه SSD آن تنها به جای 1 ترابایت یا 2 ترابایت، 825 گیگ است. این تصمیم مشخص است که برای کاهش قیمت کنسول گرفته شده است. اما این بدین معناست که شما خیلی زود به مشکل کمبود فضا برخورد میکنید و باید تصمیم بگیرید که کدام بازی را در هارد نگه دارید.

کنسول دارای 667.2 گیگ فضای قابل استفاده است که تقریبا 16 بازی را در خود نگه میدارد. دو بازی PS5، مثل بازی  Astro’s Playroom و Marvel’s Spider-Man: Miles Morales، همچنین بازی های مختلف PS4 مثل خدای جنگ و Detroit: Beyond Human. فضای در دسترس کنسول خیلی کمتر از حد انتظار ما بود. پر شدن آن خیلی بستگی به بازی هایی که نصب میکنید دارد.

این امکان پذیر است که شما حافظه داخلی کنسول را ارتقا دهید اما مشکل اینجاست که سونی این امکان را هنگام عرضه قفل کرده است. اما نهایتا این مشکل را برطرف کرد، حالا میتوانید به جای خالی SSD دسترسی داشته باشید.

خبر خوب این است که شما میتوانید هارد اکسترنال و SSD خودتان را به پورت USB کنسول متصل کنید. اما نمیتوانید همان سرعت مشابه بارگذاری هارد خود کنسول را تجربه کنید.

زمان بارگذاری های بازی Marvel’s Spider-Man بعنوان مثال، از 15-20 ثانیه به کمتر از 1 ثانیه کاهش یافته است. در آینده برخی عناوین با رزولوشن 4K و 120 فریم بر ثانیه اجرا میشوند و حتی بازی هایی با گرافیک پایین تر میتوانند تا 8k با 60 فریم اجرا شوند.

فعلا انتظار نداریم که بازی ها به این هدف دست یابند (خیلی از آنها هم رزولوشن را به 4K کاهش دهند تا فریم ریت بالاتری داشته باشند)، اما این احتمال وجود دارد که برخی بازی ها به رزولوشن 4K و 120 فریم بر ثانیه دست یابند. گوشه ای از بازی های PS5 میتوانند تجربه 120 فریم بر ثانیه را حقیقی کنند، مثل بازی های Call of Duty: Black Ops Cold War، Devil May Cry V: Special Edition، Dirt 5، Rainbow Six Siege، WRC 9. اگرچه برای رسیدن به این نرخ فریم در رزولوشن های بالاتر از 1080p به یک تلوزیون با پورت HDMI 2.1 با 120Hz رفرش ریت نیاز دارید.

خب چه انتظاری هنگام عرضه کنسول دارید؟ حداقل فعلا، اکثر بازی ها قابلیت پیاده سازی رزولوشن 4K یا 30 یا 60 فریم بر ثانیه را هنگام فعال بودن performance mode را دارند (در ادامه توضیح دادیم). خیلی از آنها از قابلیت HDR پشتیبانی میکنند و به کمک آن میتوانید کیفیت رنگ و کنتراست بهتری داشته باشید. این موارد را در کنار ری تریسینگ و افکت ذرات بهبود یافته بگذارید. همه اینها باعث میشود پتانسیل خوبی نسبت به یک دهه قبل در بازی ها داشته باشیم.

اگرچه همه بازی های هنگام عرضه کنسول دارای این قابلیت ها نیستند، خیلی از آنها باید در حالت Performance Mode اجرا شوند. که فریم ریت بالاتر را بر گرافیک و زرولوشن بالاتر اولویت قرار میدهد. این ویژگی، افکت های فشرده گرافیکی مثل ری تریسینگ یا سایه های باکیفیت و رزولوشن پایه را قربانی میکند تا به فریم ریت بالاتر دست یابد.

اما چرا فریم ریت بالاتر را بر گرافیک بالاتر ترجیح میدهید؟ خب، فریم ریت بالاتر باعث میشود بازی واکنش های سریع تری بدهد. برای بازی های اول شخص شوتر که نیازمند عکس العمل سریع و تصمیم های ناگهانی است، یک ویژگی حیاتی محسوب میشود.

برای بعضی گیمر های کنسول، فریم ریت بالا خیلی ارزشمند است. چیزی که در دهه های گذشته دستیابی به آن خیلی سخت بود، به خاطر سخت افزار های ضعیفتر. اینکه بالاخره به این هدف دست پیدا کردیم خیلی هیجان انگیز و به یاد ماندنی است. حتی با اینکه گرافیک بازی کمی پایین بیاید.

اگر ترجیح میدهید از حالت Performance Mode استفاده نکنید، میتوانید از حالت Resolution Mode استفاده کنید. این حالت رزولوشن بالاتر و تکنیک های رندر کردن بهتر مثل ری تریسینگ و جزییات بیشتر را اولویت قرار میدهد.

چند وقت پیش یک چشمه از گرافیک بازی Marvel’s Spider-Man: Miles Morales را دیدیم و قطعا عاشقش شدیم. نور پردازی خیلی بهتر شده: پنجره ها در مقابل نور آفتاب براق شده اند و یک انعکاس واقع گرایانه ای را ایجاد کردند و افکت ذرات خیره کننده شده اند. چه انتظاری میتوان از نسل بعد بازی ها داشت، زمان بارگذاری سریعتر، فریم ریت بالاتر در حالت Performance Mode و رزولوشن بالاتر. هرکدام را میخواهید انتخاب کنید.

نگاهی به ویژگی های سخت افزاری کنسول پلی استیشن 5 | نقد و بررسی PS5
نگاهی به ویژگی های سخت افزاری کنسول پلی استیشن 5 | نقد و بررسی PS5

صدای سه بعدی پلی استیشن 5 چقدر خوب است؟

در تکنولوژی صدای سه بعدی PS5، از تکنولوژی شرکت DOLBY بهره گرفته شده است. در هر هدستی این ویژگی کار میکند، همینطور بعد از عرضه PS5 اسپیکر های هر تلوزیونی را پشتیبانی میکند.  در گذشته انواع صدا ها را تجربه کردیم، از Windows Sonic گرفته تا Dolby Atmos. حالا میفهمیم که صدای سه بعدی PS5 هم با آنها قابل مقایسه است. اما دوست داریم این ویژگی را با بازی های دیگه هم محک بزنیم.

ما از شنیدن صداهای بازی Astro’s Playroom خیلی لذت بردیم. و قدردان این هستیم که توانستیم گردن کلفت هایی که در بازی Spider-Man: Miles Morales به ما نزدیک میشوند را کتک بزنیم. گرچه اندازه چیزی که انتظار داشتیم با جزییات یا واقع گرایانه نبود، حداقل نه در این مرحله از تجربه ما در این کنسول. این به عهده توسعه دهندگان است که بیشترین استفاده از تکنولوژی کنسول را ببرند.

سونی، هنگام عرضه اعلام کرد که شما میتوانید صدای سه بعدی را در چهار عنوان Astro’s Playroom، Marvel’s Spider-Man، Demon’s Souls و Sackboy: A Big Adventure تجربه کنید. در آینده هم بازی های بیشتری با این ویژگی منتشر میشوند.

صدای سه بعدی PS5 | نقد و بررسی پلی استیشن 5
صدای سه بعدی PS5 | نقد و بررسی پلی استیشن 5

گرما و نویز چه میشود؟

اندازه بسیار بزرگ کنسول باعث میشود از سخت افزار خودش بهترین استفاده را ببرد. دستگاه اساسا ساکت و تولید گرما حداقل است. این یک پیشرفت بزرگ نسبت به PS4 و PS4 Pro محسوب میشود. این دو کنسول به دلیل ویژگی آنها در کار کردن زیاد فن های سیستم و تولید گرمای زیاد به ویژه در مدل های قبلی مشهور بودند.

بعد از یک بازی کردن طولانی، دستمان را نزدیک کنسول کردیم. کنسول همان طور برا این کار طراحی شده است، خیلی خوب هوای داغ درون خودش را به بیرون منتقل میکرد. این مقدار خیلی بیشتر از آن مقداری است که PS4 Pro به بیرون انتقال میداد.

در آزمایشات ما، دستگاه به ندرت صدای بلند ایجاد میکرد، در حالی که وقتی بازی های Horizon: Zero Dawn و خدای جنگ را در PS4 Pro اجرا میکردیم، این صدا خیلی بیشتر بود. اما شاید دلیلش این باشد که ما هنوز بازی سنگینی برای PS5 ندیدیم. از طرف دیگر سونی قول داده که در آینده فن های خنک کننده دستگاه را بهبود دهد تا دستگاه آرام تر شود.

دسته دوال سنس PS5

  • دسته دوال سنس جدید مثل یک انقلاب بزرگ نسبت به دوال شاک 4 میباشد
  • نقاط برجسته، تریگر های سازگار با محیط بازی و سفحه لمسی
  • دکمه بیصدا که میتوانید با آن میکروفن دسته را بیصدا کنید،
بررسی دسته / کنترلر پلی استیشن 5 (دوالسنس - Dualsense)
بررسی دسته / کنترلر پلی استیشن 5 (دوالسنس – Dualsense)

برای گشت زدن در این دنیای جدید از این کنسول، شما به یه دسته جدید نیاز دارید به اسم دسته دوال سنس سونی. دیدن این دسته در جعبه PS5 همان حسی را به شما میدهد که موقع دیدن دسته PS4 در جعبه آن داشتید. این دسته بسیار در دست شما راحت می نشیند.

وقتی برای بار اول این دسته را در دست میگیرید متوجه میشوید که بسیار سبک و متعادل است. بیشتر وزن دسته در پنجه شماست. هنگامی که کلیت ظاهری دسته روکش پلاستیکی مات روی آن است، زیر دسته یک بافت سخت تر  دارد که باعث میشود نگه داشتن دسته راحت تر باشد و از دستتان سر نخورد.

در حقیقت اگر از نزدیک تر نگاه کنید، این بافت با دکمه های معروف دسته پلی استیشن برجسته شده است.طرح دورنگ دسته PS5 چهار دکمه اصلی آن را پوشش میدهد (مربع، مثلث، دایره، ضربدر) و ما را یاد PS Vita میندازد.

تحلیل و بررسی دسته کنسول PS5 | نقد و بررسی پلی استیشن 5
تحلیل و بررسی دسته کنسول PS5 | نقد و بررسی پلی استیشن 5

در کنار تاچ پد دسته یک رنگ سیاه وجود دارد و چراغ بالای صفحه هم به یک مکان دیگر در دسته منتقل شد که دیگر مشکل بازتاب نور دسته روی تلوزیون را نداشته باشید. در کنسول های قبلی دسته پلی استیشن آنالوگ برجسته تری داشت ولی در PS5 دسته آنالوگ تورفته تری دارد با یک بافت رضایت بخش در بخش بیرونی آن.

در مدل های قبلی، روکش پلاستیکی دسته برخی اوقات در مواقع حساس بازی، از جای خود در میامد. اما تا به حال این مشکل را با دوال سنس نداشتیم. اما حواسمان به دوام و پایداری آن است.

شما قطعا متوجه چند دکمه جدید در این دسته خواهید شد، دکمه هایی که تا به حال در دسته ها ندیدید. مثل دکمه بیصدا (MUTE) که برای خاموش و روشن کردن میکروفن دسته است. همچنین میتوانید با این دکمه در آینده اسپیکر یا هدست تلوزیونتان را هم خاموش یا روشن کنید. وقتی دسته را در همان جای همیشگی برای بازی کردن نگه میدارید، میکروفن به بهترین شکل صدای شما را دریافت میکند و لازم نیست آن را به نزدیکی دهانتان ببرید.

تریگر های جدید دسته به توسعه دهنگان اجازه میدهد که ویژگی مقاومت کردن به آن در فعالیت های مختلف بازی اضافه کنند. این ویژگی مقاومت کردن باعث واقع گرایانه تر شدن آن بازی میشود. مثل وقتی که پدال ماشین به عقب برمیگردد یا هنگام استفاده از کمان.

نگاهی به عمر و نگه داری باتری PS5
نگاهی به عمر و نگه داری باتری PS5

عمر باتری هم یک پیشرفت بزرگ نسبت به مدل قبلی محسوب میشود. ما بازی های مختلفی مثل Marvel’s Spider-Man: Miles Morales و Astro’s Playroom را بازی کردیم و در نهایت شارژ دسته بعد از 12 ساعت و نیم تمام شد. در حالی که شارژ دسته PS4 بعد از 5 تا 8 ساعت تمام میشد. خیلی تاثیر گذار است. با اینکه باتری دسته بعد از یک مدتی ضعیف میشود اما این مقدار، شروع قدرمندی برای دسته جدید کنسول محسوب میشود. مخصوصا وقتی اینهمه تکنولوژی در آن وجود دارد. البته شما همیشه میتوانید با سیم بازی کنید.

برای شارژ کردن این دسته شما دو راه دارید: یکی اینکه آن را با کابل به کنسول وصل کنید، یکی هم اینکه میتوانید دستگاه شارژ دسته سونی را بخرید و با آن دو دسته را همزمان شارژ کنید. هر دو راه به خوبی کار میکنند. اما فکر میکنم دستگاه شارژ دسته راحت تر باشد. این دستگاه به احتمال زیاد این ماه در دسترس قرار میگیرند.

روش های شارژ کنترلر / دسته دوال سنس پلی استیشن 5
روش های شارژ کنترلر / دسته دوال سنس پلی استیشن 5

ویژگی های پلی استیشن 5

  • رابط کاربری بازطراحی شده با یک صفحه اسپلش زیبا برای هر بازی
  • دکمه پلی استیشن ویژگی های جدیدی دارد
  • PS5 دارای برنامه اسپاتیفای میباشد
  • میتوانید در قسمت چت صفحه خودتان را به اشتراک بگذارید

سونی همیشه در کنسول هایش نوآوری میکند، در نتیجه شاید چند دقیقه طول بکشد که با کنترل های جدید خو بگیرید. فشردن یا نگه داشتن دکمه پلی استیشن دیگر منوی اصلی کنسول را نشان نمیدهد، بلکه بخش جدید کنترل سنتر را به شما نشان میدهد. و به شما کمک میکند که به زیرمنو های گوناگونی دسترسی پیدا کنید. مثل: لیست دوستان، دانلود های در حال اجرا، اعلان ها و اسپاتیفای (اگر اکانتتان را وارد کرده باشید).

یکی از بهترین ویژگی های کنسول کارت ها هستند. کارت ها کاربرد های مختلفی دارند. به شما اجازه میدهند میزان پیشرفتتان در تروفی هارا مشاهده کنید، به شما اجازه میدهد به یک بخش خاصی از بازی مثل یک چالش یا بخش چندنفره بازی بروید. همینطور میتوانید اخباری که سازنده بازی منتشر میکند را ببینید. همچنین میتوانید لایو بازی دوستتان را با استفاده از حالت picture-in-picture ببینید.

کارت ها همچنین میزان پیشرفت شما در بازی و اطلاعات آن را به شما نشان میدهند. آنها در بخش Home Screen هم به زیبایی نشان داده میشوند.

با فشردن D-Pad یا پایین آوردن استیک آنالوگ میتوانید کارت های قابل دسترس را ببینید. شما اینگونه میتوانید اطلاعات خوبی کسب کنید. حتی میتوانید در این کارت ها ویدیو هایی وجود دارد که میتوانید با کمک آنها مرحله خاصی از بازی را رد کنید. در کل این کارت خیلی کاربردی هستند اما اسکرول کردن و جا به جایی بین آنها کمی دشوار است.

ویژگی کارت ها در کنسول پلی استیشن 5 | نقد و بررسی PS5
ویژگی کارت ها در کنسول پلی استیشن 5 | نقد و بررسی PS5

همچنین قبل ازینکه کارت ها ظاهر شوند کمی تاخیر وجود دارد، که با سرعت بالای کنسول کمی بعید به نظر میرسد.

خارج از رابط کاربری، گروه ها و دیگر فعالیت های اجتماعی را شاهد هستیم که از PS4 وجود داشته اند. مثل به اشتراک گذاری ویدیوی بازی. شما میتوانید از طریق منو به بازی دوستتان بروید یا آنها را به گروه های بزرگتر دعوت کنید. اشتراک گذاری ویدیوی بازی در PS5 دقیقا همان طوری که در PS4 بود کار میکند. خیلی خوب است که میتوانیم یک پیش نمایش از آن را در کارت ها ببینیم.

اگر از تایپ کردن پیام در کنسول خسته شدید، PS5 همچنین این امکان را دارد که با استفاده از میکروفن حرف شما را به کلمات تبدیل کند.

کتابخانه بازی های PS5

  • کنسول PS5 به صورت پیش فرض بازی Astro’s Playroom را دارد
  • دسترسی های زودهنگام شامل بازی های Demon’s Souls و Spider-Man: Miles Morales
  • کالکشن پلی استیشن پلاس بهترین معرفی برای کاربران جدید است
  • پشتیبانی بازی های نسل قبل (PS3، PS2، PS1) محدود
نگاهی به ویژگی کتابخانه بازی ها در کنسول PS5 | نقد و بررسی پلی استیشن 5
نگاهی به ویژگی کتابخانه بازی ها در کنسول PS5 | نقد و بررسی پلی استیشن 5

خیلی از کنسول ها از همان اول با بازی های پر درون هارد عرضه نمیشوند. اینکه چقدر لیست بازی های کنسول شما پر باشد بستگی به این دارد که آیا شما شاهکار های نسل قبل مثل خدای جنگ، The Last of Us Part II، Marvel’s Spider-Man و Uncharted 4: A Thief’s End را تمام کردید یا نه.

اگر اینها را بازی نکردید یا هنوز تمام نکردید. میتوانید تا انتشار بازی های بیشتر برای PS5 ساعت ها با این بازی ها سرگرم شوید. اگر اشتراک پلی استیشن پلاس دارید میتوانید با استفاده از کالکشن آن به بسیاری از بازی های نسل قبل دست پیدا کنید و در روز اول آنها را دانلود کنید.

همچنین بازی Astro’s Playroom هم روی همه دستگاه های PS5 نصب است. بازی احمقانه اما لذت بخشی است. ادامه ای بر Astro Bot: Rescue Mission. Astro Bot: Rescue Mission یک بازی پلتفرمر است که از تمام ویژگی های PS5 استفاده میکند. شما میتوانید بعد از تجربه این بازی آن را حذف کنید و 10 گیگ فضا در هارد آزاد کنید، همیشه هم میتوانید این بازی را از فروشگاه پلی استیشن دانلود کنید.

پشتیبانی از بازی های نسل قبل

آن شاهکار هایی که قبل تر نام بردیم یادتان است؟ آنها همه جزو کالکشن پلی استیشن پلاس هستند: یک کتابخانه کوچک از بازی های محبوب PS4 که سونی آنها را برای دارندگان PS5 رایگان قرار داده است. اما بعضی از بازی هایی که خیلی محبوب نیستند هم بین آنها وجود دارد مثل Persona 5 و The Last Guardian.

کالکشن پلی استیشن پلاس شاید به اندازه بازی های هنگام عرضه ایکس باکس جذاب نباشد، اما با همین 18 بازی که الان در دسترس هستند بهترین فرصت برای دارندگان پلی استیشن پلاس محسوب میشود.

پس افرادی که میخواهد بازی های قدیمی تر را بازی کنند چه میشوند؟ خب، PS5 میتواند تقریبا هر بازی ای از کنسول PS4 را اجرا کند، و همینطور بازی های PS2 و PS3 از طریق Playstation Now. هیچ راهی وجود ندارد که دیسک بازی PS3 را به درون PS5 بگذارید و آن را اجرا کند، یا بازی هایی که سال ها قبل برای PSvita خریدید.

ما هم مثل شما به خاطر کم بودن پشتیبانی از بازی های نسل قبل نا امید شده ایم، همچنین بازی های ایکس باکس. غیرعادی نیست که یک کنسول جدید فقط نسل قبل خودش را پشتیبانی کند، چرا که سازندگان همیشه به آینده نگاه میکنند.

دسترسی داشتن به بازی های نسل قبل به لطف سونی الان امکان پذیر است. خیلی راحت میتوانید ایکون Library را انتخاب کنید و به صورت اتوماتیک تمام پرداخت های دیجیتالی و بازی هایی که قبلا نصب کردید را آنجا مشاهده میکنید. البته باید قبلش به اکانت پلی استیشن تان وارد شوید.

شما باید آنها را دوباره دانلود کنید، یا دیسک آنها را وارد دستگاه کنید تا در اکانت شما فعال شوند. بعضی بازی ها آپدیت شده اند تا در PS5 بهتر اجرا شوند. مثل Days Gone، که حالا با 60 فریم و بسیار روان اجرا میشود. بازی خدای جنگ هم با فعال بودن حالت performance mode با 60 فریم اجرا میشود.

لازم به ذکر است که وقتی یک بازی PS4 را در PS5 اجرا میکنید متوجه میشوید که فایل ذخیره (سیو بازی) شما در کنسول وجود ندارد، به خاطر اینکه شما باید فایل های ذخیره بازی را دوباره از فضای ابری دانلود کنید.

اعضای پلی استیشن پلاس به فضای ابری دسترسی دارند اما اگر از فایل هایتان بکاپ تهیه نکردید، نمیتوانید آنها را از فضای ابری دانلود کنید. سیستم پشتیبانی و ذخیره بازی بی نقص نیست و میتواند برخی کاربران را سردرگم کند، اما فایل ذخیره اکثر بازی ها در فضای ابری وجود خواهد داشت.

کنسول را بخرید اگر…

اگر در حال برنامه ریزی برای خرید یک کنسول بازی نسل بعد طی 6 ماه آینده هستید

PS5 واقعا یک کنسول نسل بعد عالی است و ما حداقل تا 6 ماه آینده آن را به دوستان و خانواده مان پیشنهاد میکنیم. دسته جدید تغییر بزرگی است، کل تجربه ما از کنسول تازه است، کنسول سریع و رضایت بخشی است.

اگر میخواهید نسل بعد را تجربه کنید بدون اینکه بازی های PS4 تان را از دست بدهید

یکی از بهترین ویژگی های پلی استیشن 5 این است که مثل یک پل بین نسل ها عمل میکند. در همان زمانی که در PS5 به اکانت خود در PSN وارد میشوید بازی های دیجیتالی PS4 تان در لایبرری PS5 خواهد بود. هر بازی ای هم که در نسل قبل از دست دادید به احتمال زیاد در کالکشن پلی استیشن پلاس خواهد بود.

اگر از صفحه های لودینگ خسته شدید و برای فریم ریت های بالاتر آماده هستید

بی شک بهترین ویژگی پلی استیشن هارد SSD آن است. این هارد به خوبی زمان لود شدن بازی کاهش میدهد. همچنین کارت گرافیک پیشرفته اش که از ری تریسینگ و رزولوشن 4K و 120 فریم و احتمالا 8K و 60 فریم، پشتیبانی میکند.

کنسول را نخرید اگر…

اگر به دنبال یک DOLBY ATMOS عالی و بلوری پلیر هستید

اگر علاقمند به جمع آوری کالکشنی از دیسک ها 4K و بلوری هستید، شما احتمالا عاشق PS5 نشوید. بله، از دیسک های 4K بلوری پشتیبانی میکند اما از Dolby Atmos و یا Dolby Vision پشتیبانی نمیکند.

اگر انتظار یک لیست بلند از بازی های هنگام عرضه دارید

بازی های هنگام عرضه پلی استیشن 5 خیلی زیاد نیستند. ما تا الان چندین بازی در Playstation Plus شمردیم که در روز عرضه کنسول یا اطراف آن در دسترس قرار میگیرند. این بدین معنا نیست که اوضاع بهبود نمیابد. مطمئنا بهبود پیدا میکند. اما الان انتظار نداشته باشید که با انتخاب های زیاد سردرگم شوید.

اگر کمبود فضا دارید

شاید این مورد برای خیلی ها مشکلی نباشد، اما ارزش اشاره کردن را دارد که بگوییم چقدر PS5 سرگرم تان میکند. اگر کمبود فضا دارید و اگر اتاقتان جایی برای یک کنسول عظیم الجثه ندارد، پس باید منتظر ورژن کوچک تر پلی استیشن 5 باشید، احتمالا این ورژن چند سال دیر عرضه شود.

 

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید