احتمال زیاد در فیلمها دیدین که گوشی موبایل یک شخص توسط پلیس و نیروهای امنیتی یک سازمان ردیابی بشه و نحوه ردیابی گوشی موبایل براتون سوال شده باشه. در این مقاله از بی پی موبایل به بررسی روشهای ردیابی گوشی میپردازم.
اگه گوشی همراه شما گم یا ربوده شده، با استفاده از روشهای مربوط به ردیابی گوشی موبایل میتونین اون رو پیدا کنین. همونطور که میدونین، امروزه ردیابی گوشیهای هوشمند خیلی آسونتر از موبایلهای قدیمی هستش.
این روزها دستگاههای تلفن همراه فقط یک وسیله ارتباطی و صرفا جهت برقراری تماس تلفنی نیستن، بلکه بهدلیل افزایش دامنه کاربرد و امکاناتی که در اختیار شما میذارن تبدیل به یکی از ابزارهای ضروری برای کار و فعالیتهای مهم روزمره شدن. از اینرو مفقود شدن یا دزدیده شدن گوشی میتونه تجربه بسیار تلخی برای شما باشه، که علاوه بر تحمیل ضرر مالی موجب اختلال جدی در انجام کارهای روزمره و حتی فعالیتهای شغلیتون بشه.
از طرفی وجود اطلاعات شخصی و محرمانهای که در گوشی همراه خودتون نگهداری میکنین حساسیت این موضوع را بالاتر برده. بنابرین لزوم اقدامات پیشگیرانه و البته ردیابی گوشی گمشده بیشتر از قبل احساس میشه. در این مقاله همراه من باشین تا شما رو با نحوه ردیابی گوشی گمشده آشنا کنم. امیدوارم با دنبال کردن این روشها موفق به پیدا کردن گوشیتون و جلوگیری از سرقت اطلاعات شخصیتون بشین.
اقدامات مهم اولیه پس از مفقود شدن یا سرقت گوشی
قبل از هر چیز لازمه بدونین، تمامی روشهایی که در ادامه ذکر میشن صرفا جهت اطلاع شخصی شما از مکان حدودی دستگاه هستن و برای پیگیری قضایی و شکایت مبنی بر سرقت دستگاه شما اعتباری ندارن. پس قبل از هر اقدامی علاوه بر شکایت و اعلام سرقت دستگاه خودتون، حتما نسبت به ثبت مشخصات و کد IMEI گوشی در سامانه همیاب24 اقدام کنین.
از این طریق علاوه بر به جریان افتادن روند ردیابی گوشی گمشده در اپراتورهای مربوطه، موضوع در سطح کشوری هم اطلاعرسانی شده و جلوی خرید و فروش اون گرفته میشه. از طرفی در بازرسیهای مرزی و کلانتریها هم گوشی شما جز کالاهای مفقودی اعلام شده و جستجو میشه و به این ترتیب از خارج شدن گوشی شما از مرز هم جلوگیری میشه.
چطوری گوشی هوشمندمون رو ردیابی کنیم؟
برای ردیابی گوشی موبایل لازمه برنامه و نرمافزارهای مربوط به تعیین مکان تلفن همراه رو فعال کنین. برنامههایی مثل Find My iPhone ،Find My Device و Find My Mobile مربوط به تعیین مکان تلفن همراه هستن. در ادامه قصد دارم نحوه ردیابی گوشی موبایل رو با استفاده از برنامههای مختلف به شما آموزش بدم.
درصورت گم شدن یا سرقت گوشی، ردیابی آن هم از طریق اپراتورهای همراه اول و ایرانسل و رایتل و هم از طریق قابلیتهای سیستم عامل اندروید و ios قابل انجامه. شما میتونین از روش های مختلف اقدام به ردیابی گوشی و یا قفل کردن و حذف اطلاعات اون کنین. همراه من باشین تا با روشهای مختلف پیدا کردن گوشیهای اندروید و IOS آشنا بشین.
پیدا کردن گوشی از طریق IMEI و اپراتورهای تلفن همراه
علاوه بر روشهای گفته شده شما میتونین گوشی مفقودیتون رو از طریق اپراتور مربوطه هم پیگیری کنین. این روش شامل دو مرحله هست. مرحله اول برای ردیابی گوشی گمشده اقدام به مسدود نمودن سیم کارت از طریق اپراتور مربوطه هست. این کار به راحتی از دو روش حضوری و غیرحضوری با کد ملی انجام میشه. مرحله دوم هم اعلام مفقودی از طریق سرویسهای ویژه مربوط به هر اپراتور به صورت پیامکی یا شماره گیری کده.
ردیابی از طریق اپراتور همراه اول
برای پیگیری گوشی مفقودی دارای سیم کارت همراه اول پس از سوزاندن سیم کارت، قدم بعدی ثبت کد IMEI با خط همراه اول به دو روش ارسال پیامک به سامانه جامع پیامکی خدمات همراه اول و یا شماره گیری کده.
شما میتونین کد مربوطه رو با خط همراه اول شمارهگیری کرده و یا شماره ۲۱۴۱ رو به سرشماره ۱۱۱ ارسال کنین. بعد باید منتظر دریافت پیامک اعلام نتیجه جستجو از این سامانه باشین که حداکثر تا ۱۰ روز ارسال میشه. برای درخواست مجدد ردیابی گوشی گمشده باید دوباره اقدام کرده و مراحل بالا رو انجام بدین.
ردیابی از طریق اپراتور ایرانسل
مشترکین اپراتور ایرانسل هم باید اول به روش مشابه نسبت به مسدودی سیم کارتشون اقدام کرده و سپس ۵ روز بعد از مسدودی خط کد#۶۱۰۱*رو شماره گیری کنن. نتیجه جستجو تا ۴۸ ساعت آینده از طریق این سامانه اطلاع رسانی شده و در صورت منفی بودن بعد از گذشت ۵ روز دیگه مجددا قابل پیگیری به روش بالاست.
ردیابی از طریق اپراتور رایتل
این اپراتور هم از طریق سر شماره 6101 به مشترکین خود سرویس ردیابی رو ارائه میده. به این صورت که بعد از سوزاندن سیم کارت شما با ارسال کد IMEI به شماره 6101 و انجام مراحل بعدی پیامکی میتونین اطلاعات گوشیتون و در این سامانه جهت ردیابی گوشی گمشده ثبت کنین. همچنین میتونین زمان جستجو رو از بین گزینههای موجود انتخاب کنین.
ردیابی از طریق سامانه کشوری همیاب ۲۴
همونطور که گفته شد روشهای ذکر شده همگی میتونن در کنار شکایت و ثبت در سامانه همیاب 24 به عنوان روش تکمیلی استفاده بشن. اما اگه به دنبال ردیابی از طریق مراجع قانونی و به صورت سراسری در کل کشور هستین، ثبت شماره IMEI در سامانه کشوری همیاب 24 بهترین و مطمئنترین راه برای بازیابی و پیگیری گوشی گمشده شماست.
حامی این سامانه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه هست و به دلیل هماهنگی با اصناف و کلانتریهای سراسر کشور روشی ایمن و مطمئن و البته یکپارچه در فرایند ردیابی گوشی گمشده برای کاربران ایجاد کرده.
نحوه ردیابی گوشیهای هوشمند با استفاده از نرمافزار
کلی نرم افزار برای ردیابی گوشی وجود داره که هر کدوم عملکرد ویژه و منحصر به فردی دارن. بعضی از این نرم افزارها عبارتن از:
- Prey
- Avast Antivirus
- Lookout
Prey
برنامه Prey فقط برای سه دستگاه ابتدایی شما رایگان هستش. اگه قصد دارین از این برنامه برای چهار دستگاه یا بیشتر استفاده کنین، باید پولی رو به عنوان اشتراک به برنامه بپردازین.
البته در صورت خرید اشتراک به قابلیتها و دسترسیهای بیشتری دست پیدا میکنین.
این برنامه هم برای گوشی موبایل قابل استفاده هستش و هم میشه از اون در کامپیوترها بهره گرفت. نحوه کار کردن با نرمافزار Prey خیلی دشوار نیست و بعد از ثبت نام، میتونین گوشی موبایل خودتون رو با برنامه همگام سازی کنین. بعد هر زمان که گوشی موبایل شما ربوده یا گم شد، میتونین با استفاده از یک دستگاه دیگه و ورود به حساب کاربریتون برای پیدا کردن گوشی مورد نظر اقدام کنین.
لازم به ذکره که حریم خصوصی و اطلاعات شخصی شما کاملا محفوظ میمونه. بعضی افراد به دلیل اینکه تصور میکنن این برنامه حریم خصوصی رو به خطر میندازه، از اون استفاده نمیکنن.
Avast Antivirus
برنامه Avast Antivirus برای افرادی که فعالیتهایی مربوط به امنیت کامپیوتر انجام میدن، کاملا آشناست. این آنتی ویروس پکیج کاملی از خدمات مربوط به امنیت هستش. یکی از خدماتی که این آنتی ویروس به شما ارائه میده، کاهش مصرف انرژی دستگاهتون هستش.
استفاده از این نرمافزار دستگاه شما رو ضد سرقت میکنه. بعد از اینکه گوشی شما ربوده شد، به راحتی میتونین با استفاده از Avast Antivirus موبایل خودتون رو ردیابی کنین. جالبه بدونین که با بهرهگیری از این برنامه میتونین که گوشی رو از دور هم قفل کنین. با انجام دادن این کار در زمان به سرقت رفتن و یا حتی گم شدن دستگاه، به کمک برنامه از اطلاعات شخصی درون گوشی محافظت میکنین.
اگه دنبال استفاده از یک نرمافزار برای بالا بردن امنیت دستگاهتون هستین و قصد کاهش دادن مصرف انرژی اون رو دارین، Avast Antivirus بهترین انتخاب برای شما هستش.
Lookout
سومین نرمافزاری که میخوام به شما معرفی کنم، Lookout نام داره. این نرمافزار هم مثل Avast Antivirus پکیج کامل امنیتی رو به شما ارائه میده. یکی از قابلیتهای منحصر به فرد این نرمافزار اینه که شما میتونین آخرین مکانی که گوشی موبایلتون در اونجا قرار داشته رو ببینین. (این مورد شامل گوشیهایی میشه که شارژ باتری اونها قبل از فعال شدن برنامه خالی نبوده ). این برنامه رایگانه و هیچ اجباری در خرید اشتراک و پرداخت پول نیست.
اما ویژگی و امکاناتی که در نسخه رایگان Lookout به شما ارائه میشه، کاملا متفاوت از نسخه پولی اونه. اگه به امکانات و قابلیتهای بیشتری نیاز داشتین و به دنبال دسترسی بهتر بودین، میتونین با پرداخت هزینه اشتراک خریداری کنین و این قابلیتها و امکانات رو به دست بیارین.
برای ارتقای حسابتون به سطح Premium باید سالانه 30 دلار پرداخت کنین. اما یک سطح بالاتر از سطح Premium هم با نام Premium Plus وجود داره که برای فعال کردن اون باید سالانه 100 دلار بپردازین. سطح Premium Plus بالاترین سطح موجود در نرمافزار Lookout هستش. پرمیوم پلاس همه امکانات و دسترسی برنامه رو برای شما فعال میکنه.
ردیابی گوشیهای غیر هوشمند
علاوه بر چیزی که در اول مقاله راههای ردیابی گوشی موبایل گفته شد، شما میتونین گوشیهای غیر هوشمند رو هم با استفاده از روشهای مختلف ردیابی کنین. آموزش نحوه ردیابی گوشی موبایل فقط مخصوص گوشیهای هوشمند نیست؛ نحوه ردیابی گوشی موبایل غیرهوشمند موردیه که در ادامه بهش میپردازم.
AccuTracking
AccuTracking برای ردیابی گوشیهای غیر هوشمند از GPS استفاده میکنه. توجه داشته باشین که برای ردیابی، گوشی غیر هوشمندتون حتما باید مجهز به GPS باشه. بعد از مفقود شدن گوشی موبایلتون، میتونین با استفاده از یک دستگاه متصل به اینترنت به AccuTracking وارد بشین.
بعد به راحتی محلی که گوشی در اون قرار گرفته رو پیدا میکنین. البته این برنامه رایگان نیست و باید بعد از انتخاب طرح مورد نظر، مبلغ مربوط به خرید اون طرح رو پرداخت کنین. ۴ طرح در این برنامه با نرخهای ۱۳ دلار، ۱۶ دلار، ۲۱ دلار و ۲۶ دلار وجود دارن. اشتراک هر طرح با توجه به امکانات و قابلیتهایی که ارائه میشه متفاوت هستش؛ برای مثال طرحی که با پرداخت ۱۳ دلار میتوانید اون رو خریداری کنین هر ۱۲۰ ثانیه بهروزرسانی میشه.
طرحی که با پرداخت 16 دلار قابل خریداریه، حدودا هر 60 ثانیه به روزرسانی میشه. طرح 21 دلاری هم هر 30 ثانیه بهروزرسانی میشه و طرح 26 دلاری که بهترین طرح این برنامه هستش، هر 15 ثانیه بهروزرسانی میشه. بهتره بدونین که AccuTracking برای همه گوشیهای دارای GPS قابل راه اندازی هستش.
پس در صورت داشتن گوشی هوشمند هم میتونین از این برنامه بهره بگیرین. نرمافزارهایی که در آموزش چگونگی ردیابی گوشی موبایل به شما معرفی شد، برای زمانیه که اونها رو قبل از مفقود شدن روی دستگاه به صورت نصب شده داشته باشین. اما اگه هیچ نرمافزاری مربوط به ردیابی گوشی موبایل در دستگاه خودتون نداشتین، باید روشهای دیگهای رو امتحان کنین.
نحوه ردیابی گوشی موبایل بدون استفاده از نرمافزار
اگه قبل از ربوده یا مفقود شدن گوشی روی دستگاه خودتون نرمافزار مربوط به ردیابی گوشی موبایل رو نصب نکرده بودین، باید با ارائه دهنده خدمات مرتبط با گوشی تماس بگیرین. البته سرویس نیروهای خدماتی برای ردیابی گوشی شما رایگان نیستش و باید هزینه نسبتا کمی رو به اونها بپردازین.
این مسئله مربوط به گوشیهای موبایلیه که از جی پی اس گوشی برخوردار هستن. اگه گوشی موبایل شما سیستم موقعیت مکانی یا همان GPS رو نداره، دیگه نمیتونین با استفاده از این روشها برای پیدا کردن اون اقدام کنین. قابلیت “دستگاه من را پیدا کن” امکان در دسترس و کاربردی هست که بهروش تقریبا مشابهی در اندروید و ios برای کاربران در نظر گرفته شده تا از این طریق بتونن اقدام به ردیابی گوشی گمشده خودشون کنن.
Find My Device
Find My Device یک سرویس مربوط به گوگل هستش که کاربرای اندروید میتونن از اون استفاده کنن. شما باید با استفاده از حساب گوگل خودتون به این سرویس متصل بشین و بعد از خدمات اون بهره بگیرین. امکانات و قابلیتهای ویژهای در این سرویس مثل قفل کردن گوشی، تغییر رمز و حتی ارسال پیام برای بازیابی گوشی موبایل مورد نظر وجود داره.
اگه گوشیتون رو در خونه گم کردین، میتونین با استفاده از این سرویس به دستگاه دستور بدین که صدایی رو از خودش پخش کنه. بعد به راحتی میتونین از مکانی که گوشی در اون قرار داره با خبر بشین. اگه عبارت “چطوری میشه گوشی موبایل رو ردیابی کرد” رو در گوگل جستجو کنین، مطمئنا اطلاعاتی مربوط به سرویس Find My Device به شما ارائه داده میشه.
حتی شما میتونین با استفاده از این سرویس مکانهای مورد نظر خودتون مثل فرودگاه، مراکز خرید و بقیه ساختمانها رو پیدا کنین. سرویس Find My Device یکی از بهترین سرویسهای مربوط به نحوه ردیابی گوشی موبایل هستش. در واقع امکانات و قابلیتهایی که با استفاده از این سرویس در اختیار شما قرار میگیره بیشتر از بقیه سرویسها هستش.
اگه از گوشی اندرویدی استفاده نمیکنین و کاربر آیفون هستین، میتونین از برنامه Find My iPhone که مخصوص گوشیهای اپل هستش استفاده کنین. وقتی که گوش موبایل شما مفقود شد، میتونین با استفاده از یک مرورگر وب گوشی آیفون دیگه، از مکانی که گوشی شما اونجا قرار داره با خبر بشین.
با استفاده از این سرویس میتونین گوشی تلفنتون رو از دور قفل کنین. علاوه بر اون ارسال پیامهای اضطراری برای بازیابی به دستگاه و همچنین حذف اطلاعات مورد نظر برای جلوگیری از سوء استفاده سارقان با استفاده از این سرویس امکان پذیر هستش.
Google Maps
گوگل مپ برای به اشتراک گذاشتن سریع محل قرارگیری شما با اعضای خانواده یا بقیه افراد کاربرد داره. به اشتراک گذاشتن آدرس محل و لوکیشنی که شما در اون قرار دارین، با استفاده از این سرویس ارائه شده توسط گوگل خیلی راحت هستش.
شما میتونین با ورود به اکانت گوگلتون و زدن گزینهای که در قسمت بالا و سمت راست قرار داره این کار رو انجام بدین. شما میتونین انتخاب کنین که موقعیت مکانیتون برای چه شخصی ارسال بشه. این سرویس روز به روز در حال آپدیت و پیشرفت توسط گوگل هستش و به زودی به یکی از بهترین سرویسها برای ردیابی تبدیل میشه.
جمع بندی
نرمافزار و سرویسهایی که در این مقاله معرفی شدن مربوط به نحوه ردیابی گوشی موبایل هوشمند و غیر هوشمند هستن. شما با توجه به شرایطی که در اون قرار دارین، میتونین با استفاده از اونها گوشی مورد نظر خودتون رو ردیابی کنین.
البته نرمافزارهایی که در بحث نحوه ردیابی گوشی موبایل معرفی شدن، وقتی برای شما کاربرد دارن که قبل از مفقود شدن گوشی اون ها رو روی گوشیتون نصب و فعال کرده باشین. همونطور که دیدین، نحوه ردیابی گوشی موبایل کار خیلی سختی نیست و با استفاده از ابزارهای مورد نیاز خیلی راحت هم میشه.